Make your own free website on Tripod.com
Tuned-Scooters

Tuning

Home
Vieraskirja
Sponsorit
Myydään/Ostetaan
Gallery
Linkit
Yhteyttä minulle
Viritys juttuja
Tuning
Foorumi

 

Tuning

Eloksoidut osat

Eloksoituja osia saa ulkomailta, ja ne ovat usein melko kalliita. Ainakin käynnistyspolkimen, varikopan pultit, öljykorkin, kahvanpainot, jarrukahvat, virtalukon kehyksen, kateruuvit, tankinkorkin ja lattialevyt saa eloksoituna. Eloksoitu pinta on kestävä ja todella tyylikkään näköinen.

HUOM! Ainoastaan metallipintaa voidaan eloksoida, vaikka mm. virtalukon kehyksiä myydään ”eloksoituina”. Nämä osat ovat muovia ja niiden pinta ei kestä minkäänlaista kolhimista tai raapimista. (T. nimimerkki ”Kokemusta on” =/)

Kirkkaat vilkut / takavalo

Nämä pienet osat lisäävät skootterisi ulkonäköä kiistatta. Etenkin kirkas takavalo on todella hieno. Useimmissa nykyskoottereissa kirkkaat vilkut ovatkin vakiona, mutta esim. Aeroxiin sellaiset joutuu vielä ostamaan ulkomailta. Kirkasta takavaloa ei ole vielä vakiona skoottereissa näkynyt, mutta toisaalta ne eivät ole esim. Saksassa kalliita.

Toisena vaihtoehtona on takavalon teko itse joko valmiista komponenteista tai vaikka LEDeistä väsäämällä, ja etenkin jälkimmäisellä saakin upean lopputuloksen. Ainakin jos viitsii oikein nysvätä ;). Kirkkaiden vilkkujen ja takavalon kanssa on aina käytettävä oransseja/punaisia polttimoita!

Katteitten reikien verkottaminen

Katteiden reikien verkottamisella saadaan toivottua ´racing-lookkia´ helposti ja halvalla. Verkko ei maksa Suomessa juuri mitään – Saksasta puhumattakaan, ja sen saatavuus on useimmiten hyvää. Esim. Aeroxin etukatteessa verkko näyttää todella hienolta!

Sivuseisontatuki

Luultavasti kaikkiin skoottereihin on saatavilla lisävarusteena tai jälkiasennustarvikkeena sivuseisontatuki. Sen käyttö on helppoa ja se näyttää erittäin hyvältä. Sivujalan asennus on yksinkertaista, esim. Speedfightissa riittää pelkästään jalan kiinnitys valmiiseen asennuspaikkaan rungossa. Sivujalat maksavat mallista ja ostopaikasta riippuen n. 15 – 35 euroa. Suosittelemme! =)

BCD-muoviosat

BCD:n osat menevät todellisen high-techin puolelle. Niitä on saatavilla toistaiseksi melko huonosti, mutta toivottavasti asia korjaantuu lähitulevaisuudessa! BCD tarjoaa osia mm. Speedfightiin (esim. undertray, etuhaarukan suoja, hugger, takapenkin kate ja tuplavalomaski) ja Aeroxiin (undertray, takakatteet, tuplavalomaski). Nämä osat todella herättävät huomiota ja niiden asennus on loistavan sopivuuden ansiosta useimmiten yksinkertaista. Osat ovat todella laadukkaita, mutta näitten hinta on melko kova =(.

Minivilkut

Joissakin skoottereissa on katteisiin integroidut vilkut edessä ja/tai takana, mutta mm. Aeroxissa ne ovat takana perinteiset ”pallomallit”. Ne voidaan siis korvata minivilkuilla, joita saa tuhat ja sata eri mallia Suomesta ja ulkomailta. Löytyy katevilkkuja, LED-vilkkuja, tavallisia minivilkkuja ja näitä kaikkia monissa väreissä ja malleissa. Aeroxin perään suosittelen erityisesti linjakkaita pieniä katevilkkuja – toimii hienosti!

Tuppien vaihto

Skootterin tupet eli kahvat voi helposti vaihtaa hienompiin, joita tarjoaa mm. ProGrip. Vanhat joko leikataan tai ”revitään” (=D) irti, ja uudet paikalle. Joissain kahvoissa on kiinteät kahvanpainot, mutta muihin sellaiset voi ostaa erikseen täydentämään niiden sporttista ulkonäköä.

 

Tuned Scooters animated cursor Edit Site Add-On

Peilien vaihto

Myös peilejä on tarjolla kattava määrä. Lähes kaikissa skoottereissa on vakiona rumat isot mustat peilit. Ne voidaan helposti korvata tarvikepeileillä. Etenkin F1-peilit ovat ulkomailla suositut, Suomessa ne vain ovat turhan kalliita =(. Miltei kaikissa skoottereissa on 9mm kierteet.

Rekisterikilven uudelleensijoitus

Rekisterikilvelle on vakiintunut kaksi paikkaa; joko takana lokasuojan tilalla tai variaattorikopan päällä. Teline lokarin tilalle on yksinkertainen tehdä, mutta varikoppaan sopiva vaatiikin hieman enemmän säätöä. Eniten käytetty materiaali on alumiini, jota on helppo muokata.

Variaattorikopan ja muiden alumiiniosien kiillotus

Alumiiniosien kiillotus on aikaavievää mutta sen arvoista tuningia. Kiillottamalla esim. variaattorikopan skootterista tulee vähintäänkin hieno, ja herättää taatusti huomiota. Kiillotusprosessi on pitkä ja siihen tarvitaan monenlaista työvälinettä ja –ainetta. Ensin kannattaa poistaa maalit maalinpoistoaineella ja kevyesti hiomalla sitä nylonharjalla, joka kiinnitetään porakoneeseen. Tämän jälkeen pintaa hiotaan eri karkeuksisilla hiomapapereilla. Kannattaa aloittaa 1x0-sarjan paperilla edeten aina jopa yli 1000:n paperiin. Kaikki hionnat kannattaa tehdä tarkasti ja kunnolla, sillä se näkyy lopputuloksessa. Sen jälkeen pintaa hiotaan hiomatahnalla. Lopuksi se kannattaa vahata, lakkaamista ei kuitenkaan suositella. Se vie hieman alumiinin kiiltoa eikä lakka tahdo edes pysyä niin sileässä pinnassa. Pinta ei hapetu jos skootterin pesee ja vahaa riittävän usein.

Tarrat

Tarroilla voidaan kohentaa skootterin ulkonäköä, tai vaikka peittää pieniä naarmuja. Esim. Polinin tarrat tuovat myös lisää sporttisuutta muuten vakioon skootteriin ;). Tarroja on saatavana loputon määrä ja halutessaan ne voi vaikka tehdä itse tai teettää esim. mainostoimistossa.


Penkinpäällinen

Muutamaan skootteriin saa lisävarusteena jonkin erikoisen penkinpäällisen, toisiin sellainen on tilattavissa esim. Easypartsista (http://www.easyparts.nl). Useimpia päällisiä on saatavilla eri väreissä, jolloin sen voi sovittaa skootterin väreihin.

 

Alumiinilattia

Alumiinilevy(i)llä saadaan helposti piristettyä skootterin ankean mustan muovilattian ilmettä. Turkkilevynä myytävä alumiinilevy on melko halpaa ja suhteellisen helposti muokattavaa, ja taatusti kulutusta kestävää. Myydään myös valmiina, mutta turhan kovalla hinnalla.

Edit Text

Crossistonga

Crossistonga menee jo äärimmäisyyksiin, muttei ole ulkomailla mitenkään erikoinen. Peugeot Metal-X:ssä moinen on jopa vakiona. Esim. Metramorfosis myy stongia eri väreissä ja eripituisilla adaptereilla. Usein crossitangon kanssa tarvitaan myös erilliset katkaisijat ja nopeusmittari sekä varoitusvalot. Esim. Slideriin tällaisen voi tehdä itsekin poistamalla muoviosat tangosta =). Metramorfosis myy myös mallikohtaisia katkaisinsarjoja ja digitaalisia nopeusmittari-/merkkivalosarjoja. Ainoana miinuspuolena todella kova hinta.

Jarrusatuloitten maalaus

Jarrusatuloitten maalaus käy helposti spraylla, mutta parhaan ja kestävimmän lopputuloksen saa käyttämällä kaksikomponenttimaalia. Mm. Folia Tec myy tällaisia sarjoja, jotka on tarkoitettu auton jarrusatuloitten maalaukseen. Maalaus on helppoa ja lopputulos on hieno! Joissain skoottereissa jarrusatulat ovat alkuperäisenäkin näyttävät punaiset.

Takalokasuojan poistaminen

Takalokasuojan poisto on yleensä yksinkertaista. Esim. Aeroxissa lokari on kiinni vain kahdella pultilla; *krats krats* ja voilá – ulkonäkö parani todella paljon! Speedfighteissa lokasuoja on vaikeampi poistaa, sillä se on kiinni undertrayssa, jossa myös vilkut sijaitsevat. Mutta BCD tarjoaa lääkettä tähänkin vaivaan n. 35-45 eurolla =D. Mutta takalokarin voi myös kylmäverisesti sahata haluamastaan kohtaa poikki.

Subbari

Mittarintaustan ja –valojen vaihto

Vakion tylsännäköisen mittarintaustan tilalle voi laittaa netistä löytyvän taustan, ja sellaisen voi itsekin tehdä esim. Photoshopilla. Uusi tausta tulostetaan oikeassa koossaan paperille ja laitetaan kiinni vanhan taustan päälle vaikka kontaktimuovilla.

Mittarivalot voidaan maalata näyttämään esim. sinistä valoa., joka on pimeällä hienon näköistä. Alkuperäiset hehkulamput voidaan myös korvata esim. LEDeillä.

Neonit, LEDit ja muut valot

Neoneilla, LEDeillä, kylmäkatodeilla jne. saat tehtyä skootteristasi todellisen yön unelman... Esim. asentamalla sinisiä tai punaisia LEDejä skootterin pohjakatteeseen on pimeällä ajelu todella huomiota herättävää. Myös lisäjarruvalo tai parkkivalot ovat helpot tehdä. LEDit ovat halpoja ja niiden asennus on yksinkertaista. Lisäksi niiden virrankulutus on olematonta.

Osien maalaus

Esimerkiksi käynnistyspolkimen, varikopan pultit ja öljykorkin voi helposti maalata itse, ettei tarvitse laittaa rahaa eloksoituihin osiin mutta haluaa väriä ja ulkonäköä skootteriinsa.

Spraymaaleilla saa hyvää jälkeä, kunhan muistaa tehdä maalaus ohuin kerroksin ja hioa välissä, jos tarvetta on. Myös ennen maalausta osaa on hyvä hieman pyyhkäistä paperilla, jos tavoittelee loistavaa lopputulosta. ;)

Eräs huippuhyvä maali on Miranol. Se on hitaammin kuivuvaa kuin useimmat spraymaalit, mutta on puolestaan erittäin kestävää ja laadukasta.

Katteiden maalaus on parasta teettää ammattilaisella, sillä suurten pintojen maalaaminen etenkään spraymaalilla ei ole aivan yksinkertaista eikä maali pysy muovipinnassa hirveän hyvin.